Hoppträning för Helena

Klockan 12 åkte vi iväg till Helena och första träningen sedan uppehållet och hopptränade. Det var roligt att träffa tränaren och ryttarna i gruppen.
Vi började med att värma upp individuellt i skritt och trav. Sedan gick vi över på lite serpentiner och volter hela gruppen tillsammans. Helena puschade på mig att ställa mer krav på Bella och sätta henne mer mellan skänkel och hand så vi bråkade på jag och Bella ett tag men lite senare lossnade hon och gav efter. Dock fick jag vara väldigt koncentrerad, om jag lättade det minsta på kraven tog hon chansen. Vi travade lite cavaletti också innan vi gick över på små sockerbitar i galopp. Vi hoppade varannan sockerbit, det vill säg 1 (utanför 3) 2 (utanför 1) 3 (utanför 2) och 1 igen på en evighetsvolt kan man säga ända tills Helena och ryttaren var nöjd i båda varven. Bella som varit lite segare och inte velat jobba tidigare under ridpasset blev genast piggare och jag fick ta igenom henne någon gång ordentligt.
Vi hoppade en travstuts, travserie och ett enkelhinder också innan vi satte ihop alltihopa till en bana. Bella tyckte det var jättekul och Helena skrattade mest när hon hoppade av 2 meter innan en sockerbit. Det är klart att man kan bli lite arg på henne men jag tycker mest det är kul när hon är så pass pigg och bjuder till så mycket. Jag travade av henne och fick fortfarande passa mig och inte lätta på yttertygeln över huvud taget. Bella var jättefin och det tyckte Helena också. Så när hon kom in i släpet fick hon lite betfor också. Gulleplutt!
 
Monic var där också och fottade lite så ska mejla henne och fråga om hon fick några bra bilder. Kanske bjuder dem lite senare isåfall! Nedan kan ni se sockerbitsövning på en evighetsvolt. Hoppas ni fattade ☺
 
Sedan har jag och mamma mockat, fyllt vatten, packat hö och gjort i ordning i stallet samt tagit in hästarna. Och nu har vi precis kommit upp och fikat lite granna.  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback